平成31年度における、群馬産業技術センターの研究報告を一括ダウンロードできます。 資料(PDF 6MB)
各研究の概要確認やダウンロードは以下のリンクより行えます。
次世代産業創出研究
試験分析高度化研究
次世代産業創出研究 |
センター内 高効率化に伴う、IoT化システムの確立 |
Establishment of the IoT system for the purpose of the efficiency in the technological center |
高橋慶行 |
[概要] |
詳細(PDF 343KB) |
試験分析高度化研究 |
試験機運転状況の可視化に関する研究 |
The study about visualizing operation conditions of testing equipments |
小和瀬登・石黒聡・黒岩広樹 |
[概要] |
詳細(PDF 631KB) |
試験分析高度化研究 |
モーションキャプチャによる振動可視化とその応用 |
Development of visualization method for vibration with Motion Capture System and exploring its application |
青栁大志・須田 高史 ・坂田 知昭・岩沢 知幸・黒﨑 紘史・新井 宏章 |
[概要] |
詳細(PDF 719KB) |
試験分析高度化研究 |
雰囲気制御型メルトフローレイト試験機の開発 |
Development of the atmosphere controlled melt-flow-rate tester |
田島 創 |
[概要] |
詳細(PDF 341KB) |
試験分析高度化研究 |
高分子フィルムの混合ガス透過性評価技術の確立 |
Establishment of evaluation technology of gas permeability of polymeric film under the environment of mixed gas atmosphere |
牛木龍二・恩田紘樹 |
[概要] |
詳細(PDF 250KB) |
試験分析高度化研究 |
ガスクロマトグラフ質量分析におけるヘリウムに代わるキャリアガスの使用検討 |
Study about the use of carrier gas instead of helium in gas chromatograph mass spectrometry |
小林興尚・小松秀和 |
[概要] |
詳細(PDF 258KB) |
試験分析高度化研究 |
こんにゃくの食感に関する調査研究 |
Investigation research on food texture of konjac |
山田徹郎・石田一成・吉野 功 |
[概要] |
詳細(PDF 1MB) |
試験分析高度化研究 |
蛍光マイクロプレートリーダーを用いた食品中アレルゲン定量分析の検討 |
Allergen quantitative analysis in the food byusing a fluorescence micro plate reader |
吉野 功 |
[概要] |
詳細(PDF 338KB) |
試験分析高度化研究 |
味覚センサーを用いた日本酒の酒質評価系の構築 |
Construction of quality evaluation system for sake using taste sensing system |
栁澤昌臣・渡部貴志・石田一成 |
[概要] |
詳細(PDF 497KB) |
試験分析高度化研究 |
ものづくりにおける生産性向上に関する研究(第2 報)― CMM による検査プロセスの自動化 ― |
Study on productivity improvement in manufacturing― Automation of inspection process by CMM ― |
鏑木哲志・中村哲也・狩野幹大・小谷雄二 |
[概要] |
詳細(PDF 525KB) |
試験分析高度化研究 |
環境温度が三次元測定精度に及ぼす影響に関する研究 |
Study on productivity improvement in manufacturing -Productivity improvement in cutting work- |
狩野幹大・中村哲也・鏑木哲志・増田直也・川原潤也 |
[概要] |
詳細(PDF 989KB) |